Revontulimatkat ja revontulikylt

Revontulimatkat ja revontulikylt

Jotta voisimme ymmärtää revontulimatkojen ja revontulikylien maailmaa, sukelletaanpa näiden revontulimatkojen ja -kylien käsitteeseen. Tutustu revontulimatkoihin ja revontulikylään liittyviin lumoaviin elämyksiin ja ainutlaatuisiin tarjouksiin sekä siihen, miten ne tarjoavat ratkaisun poikkeuksellisiin seikkailuihin ja mukaansatempaaviin kohtaamisiin lumoavan revontuliilmiön kanssa.

Mitä revontulimatkat ovat?

Revontulimatkat, jotka tunnetaan myös nimellä revontulimatkat, ovat kiehtovia matkoja, joilla yksilöt pääsevät todistamaan kunnioitusta herättävää luonnonilmiötä, revontulia. Nämä matkat tarjoavat ihmisille mahdollisuuden kokea revontulien kauneus ja taika eri puolilla maailmaa.

Kun matkustajat lähtevät revontulimatkoille, heidät kuljetetaan syrjäisille alueille, joissa valosaaste on minimaalinen, mikä takaa revontulien optimaalisen näkyvyyden. Asiantuntevat oppaat kulkevat osallistujien mukana ja jakavat tietoa tämän lumoavan spektaakkelin taustalla olevasta tieteestä.

Näiden retkien aikana matkustajilla voi olla mahdollisuus harrastaa esimerkiksi koiravaljakkoajelua tai moottorikelkkailua, mikä lisää seikkailua matkalle. Lisäksi he voivat oppia paikallisista kulttuureista ja perinteistä vuorovaikutuksessa alkuperäisyhteisöjen kanssa.

Taivaan tanssivien valojen todistamisen lisäksi revontulimatkat tarjoavat rauhaa ja virkistystä. Luonnon rauhallisuus tarjoaa tauon kiireisistä rutiineista ja antaa ihmisille mahdollisuuden pohtia itseään henkeäsalpaavassa ympäristössä.

Revontulimatkat luovat pysyviä muistoja niille, joilla on onni lähteä näille poikkeuksellisille matkoille, olipa kyse sitten upeiden valokuvien ottamisesta tai vain yötaivaan väriloistoa valaisevien elävien värien tuijottamisesta.

Valmistaudu lumoutumaan mystisistä revontulimatkoista, joissa luonnon mahtavin valoshow kohtaa viihtyisän maalaismaiseman viehätyksen ja takapuolesi jäädyttämisestä tulee yhtäkkiä Instagramin arvoinen seikkailu.

Mitä revontulikylät ovat?

Revontulikylät, jotka tunnetaan myös nimellä revontulikylät, ovat ainutlaatuisia kohteita, jotka tarjoavat henkeäsalpaavia näkymiä lumoavasta revontuli-ilmiöstä. Nämä kylät sijaitsevat syrjäisillä paikoilla arktisilla alueilla ja tarjoavat idylliset puitteet tanssivien valojen taikuuden kokemiseen.

 • Luonnonihme: Revontulikylät sijaitsevat alueilla, joilla revontulia voi havaita useimmin. Kylät on valittu huolellisesti, jotta kävijöiden mahdollisuudet todistaa tätä luonnonihmettä olisivat mahdollisimman suuret.
 • Maalaismainen viehätys: Näissä kylissä on maalaismainen viehätys, ja niissä on viihtyisiä hirsimökkejä ja perinteistä suomalaista designia. Vierailijat voivat uppoutua paikalliseen kulttuuriin ja nauttia aidoista kokemuksista.
 • Ulkoilma-aktiviteetit: Revontulien todistamisen lisäksi revontulikylät tarjoavat erilaisia ulkoilma-aktiviteetteja, kuten lumikenkäilyä, huskykelkkailua ja jääkalastusta. Seikkailijat voivat ottaa kaiken irti vierailustaan tutkimalla upeaa ympäristöä.
 • Kulttuurielämyksiä: Revontulikylät-kävijöillä on mahdollisuus tutustua alkuperäiskansojen kulttuureihin ja perinteisiin. Paikalliset oppaat kertovat usein tarinoita revontuliin liittyvistä kansanperinteistä ja legendoista – mikä tuo kokemukseen ripauksen mystiikkaa.
 • Valokuvauksen harrastajan paratiisi: Valokuvauksen harrastajille revontulikylät tarjoavat ihanteellisen taustan upeiden kuvien ottamiseen revontulista. Ainutlaatuinen maisema ja koskematon luonto toimivat täydellisinä kohteina ikimuistoisia valokuvia varten.
 • Unohtumattomia muistoja: Matka revontulikylään lupaa unohtumattomia muistoja, jotka säilyvät koko elämän ajan. Olipa kyse sitten eteeristen valojen ihmettelystä tai jännittävistä talviaktiviteeteista, nämä kylät tarjoavat mukaansatempaavan kokemuksen, joka jättää kävijät ällistyneiksi.

Vierailu revontulikylässä on tilaisuus vailla vertaa. Todistamalla yhtä luonnon kiehtovimmista ilmiöistä ja tutustumalla paikalliseen kulttuuriin nämä kylät tarjoavat todella poikkeuksellisen kokemuksen seikkailua ja lumoa etsiville matkailijoille. Suunnittele matkasi revontulikylään ja lähde unohtumattomalle arktiselle tutkimusmatkalle.

Tiede revontulien takana: valloittava taivaallinen tanssi, joka saa meidät uskomaan, että planeettamme on salaa ilmoittautunut pimeässä hehkuvalle zumba-tunnille.

Tiede revontulten takana

Ymmärtääksesi kiehtovien revontulien taustalla olevaa tiedettä, syvenny revontuli-ilmiöön ja niiden näkyvyyteen vaikuttaviin tekijöihin. Tämän kunnioitusta herättävän luonnonilmiön selitys ja sen näkymiseen vaikuttavat tekijät valaisevat revontulien lumoavaa kauneutta.

Revontuli-ilmiön selitys

Lumoava ilmiö, joka tunnetaan nimellä revontulet, on kiehtonut ihmisiä vuosisatojen ajan. Tämä yötaivaan häikäisevä väri- ja valoilmiö esiintyy pääasiassa napa-alueilla. Tämän majesteettisen spektaakkelin taustalla oleva tiede perustuu Maan magneettikentän ja Auringosta peräisin olevien varattujen hiukkasten väliseen vuorovaikutukseen.

Kun aurinko vapauttaa energisiä hiukkasia, kuten elektroneja ja protoneja, ne sinkoutuvat kohti planeettaamme. Kun nämä varatut hiukkaset lähestyvät Maata, sen magneettikenttä poikkeuttaa ne. Suurin osa hiukkasista ohjataan pois ilmakehästämme, mutta osa onnistuu tunkeutumaan suojakilven läpi.

Ilmakehämme sisällä nämä varatut hiukkaset törmäävät atomeihin ja molekyyleihin ja saavat ne kiihtymään. Kun nämä kiihdytetyt hiukkaset palaavat perustilaansa, ne vapauttavat energiaa valon muodossa. Näin syntyvät eloisat värit, jotka tanssivat yötaivaalla.

Auringonvalon aikana havaittavat erityiset värit riippuvat siitä, mitkä atomit tai molekyylit ovat osallisina törmäyksessä. Kun esimerkiksi happiatomit innostuvat, ne säteilevät vihreää tai punaista valoa, kun taas typpimolekyylit tuottavat sinisiä tai violetteja sävyjä.

Tämä luonnollinen valoshow nähdään yleisimmin napojen lähellä, koska Maan magneettikenttä on siellä voimakkain. Lisäksi Auringon aktiivisuus vaikuttaa ratkaisevasti sekä revontulien esiintymistiheyteen että voimakkuuteen. Auringon aktiivisuuden lisääntyessä, esimerkiksi aurinkomyrskyn tai -purkauksen aikana, Maan ilmakehään pääsee enemmän varattuja hiukkasia, jotka luovat vaikuttavampia ja laajempia revontulia.

Tämän taivasilmiön taustalla olevien mekanismien ymmärtäminen antaa meille mahdollisuuden ihailla sen kauneutta, mutta antaa myös arvokasta tietoa Maan ja avaruuden vuorovaikutuksesta ja auttaa tutkijoita tutkimaan myös muiden planeettojen ilmakehiä. Revontulien lumoava viehätysvoima herättää ihmettelyä ja uteliaisuutta vielä tulevienkin sukupolvien ajan.

Unohda tähtitarkkailu, revontulet ovat kuin kosminen ilotulitus – jos mukana olisi vain popcornia!

Revontulien näkyvyyteen vaikuttavat tekijät

Tekijät, jotka vaikuttavat revontulien näkyvyyteen:

Lumoavien revontulien näkyvyyteen vaikuttavat monet tekijät. Näiden tekijöiden ymmärtäminen voi auttaa meitä arvostamaan kunnioitusta herättävää ilmiötä entistä enemmän.

 • Geomagneettinen aktiivisuus: Revontulien voimakkuus liittyy läheisesti geomagneettiseen aktiivisuuteen, erityisesti aurinkomyrskyihin ja -purkauksiin. Nämä tapahtumat häiritsevät Maan magneettikenttää ja saavat auringosta peräisin olevat hiukkaset törmäämään ilmakehämme kaasuihin, mikä synnyttää värikkäät valot.
 • Leveysaste: Revontulien näkyvyys lisääntyy, kun siirryt lähemmäs napoja. Tämä johtuu siitä, että Maan magneettikenttä on voimakkaampi napojen lähellä, jolloin ilmakehään pääsee enemmän hiukkasia, jotka tuottavat värikkään näytöksen.
 • Selkeä taivas: Esteettömät näkymät ovat välttämättömiä revontulien havainnoinnille. Pilvinen tai pilvinen taivas haittaa näkyvyyttä, joten sääolosuhteiden tarkistaminen ennen matkaa voi parantaa huomattavasti mahdollisuuksiasi nähdä tämä luonnonihme.
 • Pimeys: Pimeydellä on ratkaiseva merkitys revontulien katselussa. Kaupunkialueiden valosaaste voi heikentää näkyvyyttä merkittävästi. Jos lähdet pois kaupunkien valoista syrjäisiin paikkoihin, joissa valosaaste on vähäistä, sinulla on paremmat mahdollisuudet kokea revontulet täydessä loistossaan.
 • Vuodenaika: Talvi tarjoaa pidempiä öitä, mikä lisää mahdollisuuksia nähdä nämä eteeriset valot. Lisäksi geomagneettinen aktiivisuus on yleensä yleisempää tänä vuodenaikana, mikä lisää niiden näkyvyyttä entisestään.
 • Auringon sykli: Auringonpurkausten ja auringonpilkkujen esiintymistiheys ja voimakkuus vaihtelevat noin 11 vuoden syklin aikana, joka tunnetaan nimellä Auringon maksimi ja minimi. Auringon suuren aktiivisuuden aikana, kuten auringon maksimin aikana, todennäköisyys nähdä henkeäsalpaavia revontulinäytöksiä kasvaa.

Näiden edellä mainittujen tekijöiden lisäksi revontulien näkyvyyteen vaikuttavat myös muut muuttujat. Tällaisia muuttujia ovat muun muassa havaitsijan sijainti, ilmakehäolosuhteet ja yksilöllinen onni. Näiden tekijöiden tutkiminen voi syventää ymmärrystämme tästä taivasilmiöstä ja tehdä jokaisesta revontulien kohtaamisesta entistäkin merkittävämmän.

Valmistaudu siihen, että mielesi räjähtää ja Instagram-syötteesi #valaistuu – nämä suositut revontulimatkojen kohteet nostavat bucket-listasi nollasta revontulien täyttämäksi sankariksi!

Suosittuja kohteita revontulimatkoille

Jos haluat ottaa kaiken irti revontuliseikkailustasi, tutustu suosittuihin kohteisiin, joissa on upeita revontulinäytöksiä. Tutustu Norjan Tromssaan ja Lofooteille, Suomen Rovaniemelle ja Luostolle sekä Islannin Reykjavikiin ja Akureyriin. Jokainen kohde tarjoaa ainutlaatuisia kokemuksia, joissa voit todistaa revontulien lumoavaa tanssia viehättävissä maisemissa.

Norja: Tromso ja Lofootit

Lumoavassa Norjassa sijaitseva Tromso ja Lofoottien saaret tarjoavat lumoavan kokemuksen lumoavan revontuli-ilmiön todistamiseen. Ainutlaatuisen maantieteellisen sijaintinsa ansiosta nämä kohteet tarjoavat optimaaliset olosuhteet tämän luonnonnäytelmän katseluun.

Tromssan kaupunki, joka tunnetaan “Pohjolan Pariisina”, on suosittu valinta matkailijoiden keskuudessa, koska se on helposti saavutettavissa ja tarjoaa runsaasti aktiviteetteja. Siellä on lukuisia nähtävyyksiä, jotka palvelevat kaikkia kiinnostuksen kohteita, aina ikoniseen arktiseen katedraaliin tutustumisesta Polaria-museoon.

Lofoottien saaret puolestaan tarjoavat syrjäisemmän ja syrjäisemmän kokemuksen. Tämä dramaattisten maisemien ja viehättävien vuonojen ympäröimä saaristo on ansainnut maineen valokuvaajien paratiisina. Vierailijat voivat lähteä vaellusretkille tai vain rentoutua koskemattomilla rannoilla odottaessaan revontulien ilmestymistä kaikessa loistossaan. Lisäksi Lofooteilla on idyllisiä kalastajakyliä, joissa perinteiset punaiset puutalot tarjoavat katsauksen norjalaiseen kulttuuriin ja perintöön.

Tromso ja Lofootit eroavat muista revontulikohteista monipuolisella talviaktiviteettivalikoimallaan. Sen lisäksi, että kävijät voivat seurata häikäiseviä valonäytöksiä, he voivat osallistua jännittäviin seikkailuihin, kuten koiravaljakkoajeluun tai moottorikelkkailuun lumisissa maastoissa. Rentoutumista kaipaaville ainutlaatuiset majoituspaikat, kuten lasi-iglut tai viihtyisät mökit, parantavat kokonaisvaltaista kokemusta.

Sinun ei tarvitse olla joulupukki nauttiaksesi Suomen Rovaniemellä ja Luostolla sijaitsevista taianomaisista valoista, mutta on hyvä, jos olet kilttien listalla.

Suomi: Rovaniemi ja Luosto

Suomen Rovaniemi ja Luosto ovat suosittuja revontulimatkojen kohteita. Nämä lumoavat arktiset kaupungit tarjoavat ihanteelliset puitteet lumoavan luonnonilmiön todistamiseen. Uppoudu Lapin koskemattomaan kauneuteen uppoutuessasi revontulien taikaan.

Napapiirillä sijaitseva Rovaniemi ei ole vain joulupukin virallinen kotikaupunki, vaan myös portti revontulien kokemiseen. Tässä talven ihmemaassa vierailijat voivat lähteä jännittäville safareille, ratsastaa huskyreillä lumen peittämien metsien halki ja herkutella perinteisillä suomalaisilla herkuilla. Läheisessä Ranuan villieläinpuistossa voi kohdata arktisia eläimiä niiden luonnollisessa elinympäristössä.

Luosto puolestaan on rauhallinen lomakylä, joka sijaitsee henkeäsalpaavien maisemien keskellä. Kansallispuistojen ja erämaa-alueiden ympäröimä Luosto lupaa rauhallisen pakopaikan vilkkaasta kaupunkielämästä. Tutustu ikoniseen Lampivaaran ametistikaivokseen, jossa voit kaivaa omia jalokiviäsi, tai lähde porokelkka-ajelulle kiehtovan yötaivaan alla.

Vaikka molemmat paikat tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet todistaa revontulia, kummassakin on ainutlaatuisia nähtävyyksiä, jotka erottavat ne toisistaan. Rovaniemen Arktikum-museo tarjoaa tietoa arktisesta kulttuurista ja historiasta, kun taas Luoston Pyhä-Luoston kansallispuisto kutsuu viehättävillä vaellusreiteillään ja panoraamanäkymillään.

Etsitkö revontulia Islannissa? No, saatat sen sijaan päätyä löytämään jäätyneen tonttudiskon!

Islanti: Reykjavik ja Akureyri

– Islannin pääkaupunki Reykjavik tunnetaan vilkkaasta yöelämästään ja modernista arkkitehtuuristaan. Vierailijat voivat tutustua ikoniseen Hallgrimskirkja-kirkkoon ja nauttia Laugavegur-kadun vilkkaasta tunnelmasta.

– Pohjois-Islannissa sijaitseva Akureyri on viehättävä kaupunki, jota ympäröivät vuoret. Se tarjoaa viehättäviä maisemia ja mahdollisuuksia ulkoilma-aktiviteetteihin, kuten patikointiin ja hiihtoon.

– Molemmista kaupungeista pääsee kätevästi parhaille revontulten katselupaikoille. Reykjavik ja Akureyri tarjoavat kirkkaan taivaan ja vähäisen valosaasteen ansiosta erinomaiset mahdollisuudet todistaa tätä luonnonilmiötä.

– Revontulien kokemisen lisäksi vierailijat voivat tutustua muihin nähtävyyksiin molemmissa kaupungeissa. Reykjavikissa on museoita, taidegallerioita ja geotermisiä kylpylöitä, kuten Blue Lagoon. Akureyrissä on kasvitieteellisiä puutarhoja, historiallisia kohteita ja kuuluisa joulutalo.

– Majoitusvaihtoehdot Reykjavikissa vaihtelevat luksushotelleista viihtyisiin majataloihin, joten jokaiselle matkailijalle löytyy jotakin. Vastaavasti Akureyri tarjoaa erilaisia majoitusvaihtoehtoja, jotka sopivat eri budjeteille.

– Molemmissa kaupungeissa vierailijat voivat herkutella paikallisella keittiöllä. Reykjavikin kulinaarinen tarjonta esittelee perinteisiä islantilaisia ruokia, kuten fermentoitua haita ja savustettua lammasta. Akureyrin ravintoloissa tarjoillaan tuoreita mereneläviä, jotka saadaan läheisiltä vuonoilta.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Islanti: Reykjavik ja Akureyri ovat kiehtovia kohteita revontulimatkoille. Vilkkaasta kaupunkielämästä henkeäsalpaaviin luonnonihmeisiin, nämä islantilaiset kaupungit lupaavat unohtumattoman kokemuksen matkailijoille, jotka etsivät revontulien loistoa.

Valmistaudu taivaalliseen spektaakkeliin, joka saa sinut miettimään, oletko todistamassa revontulia vai vain maan ulkopuolisten keppostelijoiden järjestämää valoshow’ta.

Mitä odottaa revontuliretkellä?

Valmistautuaksesi revontuliretkelle revontulikylään, ota selvää, mikä sinua odottaa. Tutustu erilaisiin majoitusvaihtoehtoihin, kiertomatkojen aikana tarjottaviin kiehtoviin aktiviteetteihin ja elämyksiin sekä parhaimpiin vierailuajankohtiin revontulien optimaalista katselua varten.

Majoitusvaihtoehdot kohteessa revontulikylät

Revontulikylän koskematon kauneus tarjoaa vierailijoille erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Lumisessa maisemassa sijaitsevista viihtyisistä mökeistä aina kaikilla mukavuuksilla varustettuihin moderneihin hotelleihin löytyy jokaiselle matkailijalle jotakin. Uppoudu revontulten taikaan omasta mökistäsi tai hemmottele ylellisyyttä boutique-hotellissa. Monenlaisten vaihtoehtojen ansiosta voit löytää täydellisen paikan, jossa voit rentoutua ja rentoutua tämän henkeäsalpaavan kohteen tutkimisen jälkeen. Tutustu Revontulikylän ainutlaatuiseen viehätykseen ja tee muistoja, jotka kestävät koko elämän.

Valmistaudu tuntemaan itsesi kuin unessa, kun yrität napata täydellisen Instagram-kuvan surrealistisista revontulista ja mietit samalla, aikovatko avaruusolennot siepata sinut.

Retkien aikana tarjottavat aktiviteetit ja kokemukset

 • Uppoudu yötaivaalla tanssivien revontulien henkeäsalpaavaan spektaakkeliin, kun todistat luonnon omaa valoshow’ta.
 • Lähde mukaan riemastuttaviin ulkoilma-aktiviteetteihin, kuten moottorikelkkailuun lumisissa maisemissa tai lumikenkäilyyn revontulien lumoavan loisteen alla.
 • Nauti aidoista kulttuur ikokemuksista vierailemalla perinteisissä saamelaiskylissä, joissa voit oppia heidän muinaisesta elämäntavastaan ja jopa kokeilla porokelkkailua.
 • Rentoudu ja rentoudu viihtyisissä majoituspaikoissa, jotka sijaitsevat strategisesti optimaalisen revontulien katselun kannalta, jotta voit rentoutua ja nauttia ympäristön eteerisestä kauneudesta.
 • Nauti herkullisia paikallisia ruokia, joissa on arktisia herkkuja, kuten poronlihaa ja tuoreita mereneläviä, jotka vahvistavat aistikokemustasi näiden lumoavien retkien aikana.

Näiden tarjousten takana on piilotettuja helmiä, jotka odottavat löytämistä. Keskustele asiantuntevien oppaiden kanssa, jotka kertovat sinulle kiehtovia tarinoita revontuliin liittyvistä kansantarinoista ja legendoista ja vievät sinut taikuuden ja ihmettelyn täyttämään maailmaan. Nämä ainutlaatuiset yksityiskohdat lisäävät matkasi rikkautta ja varmistavat, että se on paitsi visuaalisesti upea myös älyllisesti stimuloiva.

Oletko valmis hengästymään ja mahdollisesti jäätymään kuoliaaksi? Tässä kerrotaan, milloin kannattaa käydä katsomassa häikäisevintä valoshow’ta, jota olet koskaan nähnyt!

Parhaat ajankohdat, jolloin revontulet näkyvät parhaiten

Jotta voit todistaa revontulien kiehtovaa näkyä, on tärkeää suunnitella vierailusi parhaimpina ajankohtina optimaalisen näkymän tarjoamiseksi. Seuraavassa on muutamia keskeisiä seikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon matkaa suunnitellessa:

 1. Ihanteellinen aika nähdä revontulet on talvikuukausina, erityisesti lokakuun ja maaliskuun välisenä aikana. Silloin yöt ovat pitkiä ja pimeitä, jolloin on paremmat mahdollisuudet nähdä revontulet.
 2. On tärkeää valita paikka, jossa on mahdollisimman vähän valosaastetta. Syrjäisillä alueilla, kaukana kaupungeista, revontulet näkyvät paremmin.
 3. Sääolosuhteet vaikuttavat merkittävästi mahdollisuuksiisi nähdä revontulia. Selkeä taivas lisää mahdollisuuksia nähdä revontulet, joten on suositeltavaa tarkistaa sääennusteet ja valita aika, jolloin pilvipeite on vähäinen.
 4. Myös geomagneettinen aktiivisuus vaikuttaa revontulien näkyvyyteen. Korkeampi geomagneettinen aktiivisuus, jota mitataan esimerkiksi KP-indeksillä tai aurinkotuulen nopeudella, lisää mahdollisuuksia nähdä eloisampia näytöksiä.
 5. Harkitse vierailun suunnittelua uuden kuun aikana, jolloin kuunvalo häiritsee vain vähän, jolloin revontulet näkyvät paremmin.
 6. Kärsivällisyys on avainasemassa. Jopa optimaalisen katseluajanjakson aikana voi olla öitä, jolloin valot eivät näy eri tekijöistä johtuen. Suunnittele siksi revontulimatkallesi useita öitä, jotta sinulla on paremmat mahdollisuudet nähdä tämä luonnonihme.

Kun lähdet revontulimatkalle, pidä mielessä nämä ainutlaatuiset yksityiskohdat, jotka voivat parantaa kokonaisvaltaista kokemustasi:

 • Kannattaa harkita opastetun retken varaamista, jota johtavat kokeneet ammattilaiset, joilla on laaja tietämys parhaista paikoista ja olosuhteista revontulien katseluun.
 • Joillakin retkillä on jopa tarjolla lisäaktiviteetteja, kuten koiravaljakkoajelua tai moottorikelkkailua, jolloin voit ottaa kaiken irti arktisesta seikkailustasi odottaessasi valojen ilmestymistä.
 • Muista pukeutua lämpimästi kerrospukeutumisella ja ota mukaan lämpövaatteita, kuten pipoja ja hanskoja, jotta pysyt mukavasti pitkien yöaikojen ajan ulkona.
 • Varustaudu asianmukaisilla valokuvauslaitteilla, kuten jalustalla ja kameralla, jolla voi ottaa pitkävalotuskuvia. Näin voit ottaa upeita kuvia revontulista.
 • Perehdy paikalliseen kansanperinteeseen ja tutustu revontulien kulttuuriseen merkitykseen, jotta voit todella arvostaa tätä luonnonilmiötä.
 • Nauti lopuksi kokemuksesta ja käytä aikaa tämän luonnon kauneuden kunnioitusta herättävän näytöksen ihailuun.

Suunnittele vierailusi parhaimpina ajankohtina optimaalista katselua varten ja ota huomioon sellaiset tekijät kuin sääolosuhteet, geomagneettinen aktiivisuus ja kuun vaiheet. Kun otat nämä vinkit huomioon, parannat mahdollisuuksiasi saada ikimuistoinen revontuliseikkailu.

Ikuista revontulien lumoava tanssi valokuviin ja vältä joutumasta turistikliseeksi lisäämällä mukaan selfiekeppi ja “Tulin, näin, jähmetyin” -paita.

Vinkkejä revontulten valokuvaamiseen

Jotta voit vangita revontulien kauneuden kamerallasi, varusta itsesi oikeilla varusteilla ja kameran asetuksilla. Opettele lisäksi tekniikoita, jotka auttavat sinua vangitsemaan lumoavan revontulennon. Tässä osiossa syvennytään näihin seikkoihin, ja saat arvokkaita tietoja revontulien valokuvaamiseen.

Varusteet ja kameran asetukset revontulien kuvaamiseen

Oikeilla laitteilla ja kamera-asetuksilla revontulien lumoavan kauneuden vangitseminen voi olla palkitseva kokemus. Seuraavassa on muutamia tärkeitä vinkkejä, joiden avulla saat upeita valokuvia revontulista.

 1. Varusteet:
  • Jalusta: Tukeva kolmijalka on ratkaisevan tärkeä, jotta kamera pysyy vakaana pitkien valotusten aikana, mikä estää epätarkkojen kuvien syntymisen.
  • Laajakulmaobjektiivi: Käytä laajakulmaobjektiivia, jossa on pieni polttoväli, jotta voit kuvata suuremman osan taivaasta ja tuoda esiin revontulien koko komeuden.
  • Kaukolaukaisin tai ajastin: Kaukolaukaisimen tai ajastimen käyttäminen auttaa poistamaan kameran tärinän, joka aiheutuu laukaisimen painamisesta käsin.
 2. Kameran asetukset:
  • ISO: Aseta ISO-arvo korkealle arvolle 800-3200, jotta kamera on herkempi valolle ja tallentaa enemmän yksityiskohtia hämärässä.
  • Aukko: Valitse suuri aukko (pieni f-luku), kuten f/2,8 tai pienempi, jotta kameraan pääsee enemmän valoa ja saat teräviä, hyvin valottuneita kuvia.
  • Suljinaika: Kokeile erilaisia valotusaikoja, jotka vaihtelevat muutamasta sekunnista 30 sekuntiin tai pidempään, riippuen revontulien voimakkuudesta ja ympäristön valo-olosuhteista.
 3. Muita näkökohtia:
  • Manuaalinen tarkennus: Kytke kamera manuaalitarkennustilaan ja säädä sitä, kunnes tähdet näkyvät terävinä live view -tilassa, tai käytä objektiivin manuaalisia etäisyysmerkintöjä.
  • Valkotasapaino: Aseta valkotasapainoksi “päivänvalo” tai noin 5000 K luonnollisten värien aikaansaamiseksi, mutta kokeile rohkeasti muita asetuksia, kuten “Tungsten”, luovien vaikutusten aikaansaamiseksi.

Muista, että jokainen kuvauspaikka ja valaistusolosuhde voi vaatia joitakin säätöjä, joten älä epäröi säätää näitä asetuksia sen mukaan, mikä toimii sinulle parhaiten. Hyvää kuvaamista!

Jos hallitset taivaalla tanssivien valojen kuvaamisen taidon, sinulla on enemmän Instagram-seuraajia kuin revontulilla on elektroneja.

Tekniikat revontulien kauneuden vangitsemiseen

Revontulien kauneuden vangitseminen vaatii erityisiä tekniikoita, jotta varmistetaan merkittävät valokuvat. Seuraavassa on kolme olennaista seikkaa, jotka kannattaa ottaa huomioon:

 1. Kameran asetukset: Säädä kameran asetuksia, jotta revontulien kuvaaminen onnistuisi mahdollisimman hyvin. Aseta ISO-arvo korkeaksi (noin 800-1600), jotta saat talteen mahdollisimman paljon valoa, valitse suuri aukko (f/2,8 tai pienempi) matalan syväterävyyden saavuttamiseksi ja aseta pidempi valotusaika (10-30 sekuntia), jotta voit vangita valojen liikkeen ja värit.
 2. Jalustan vakaus: Käytä kolmijalkaa, jotta kamera pysyy vakaana pitkien valotusten aikana terävien kuvien saamiseksi. Tukeva kolmijalka estää tärinät tai liikkeet, jotka voivat aiheuttaa epätarkkoja kuvia. Muista myös käyttää kaukolaukaisinta tai hyödyntää kameran ajastintoimintoa, jotta et koske kameraan kuvaamisen aikana.
 3. Sijainti ja ajoitus: Valitse paikka, jossa ei ole valosaastetta, kuten syrjäiset alueet tai pimeä taivas, optimaalisten kuvausolosuhteiden varmistamiseksi. Tutki, mikä on paras vuodenaika ja sääolosuhteet revontulten näkemiseen haluamassasi paikassa. Lisäksi kärsivällisyys on avainasemassa, sillä tämän luonnonilmiön kuvaaminen voi olla arvaamatonta.

Lisäksi on tärkeää pukeutua lämpimästi ja varautua siihen, että täydellistä kuvaa odotellessa voi olla ulkona pitkiä tunteja. Muista, että jokainen kokemus revontulista on ainutlaatuinen, joten anna itsellesi luovaa vapautta ja kokeile erilaisia kuvakulmia ja sommitelmia.

Huhujen mukaan revontulet ovat vain mystisten yksisarvisten heittämää kimallusta, kun ne viettävät rave-bileitä taivaalla.

Paikalliset myytit ja legendat revontulista

Jos haluat ymmärtää revontuliin liittyviä paikallisia myyttejä ja legendoja, syvenny eri alueiden kulttuurisiin merkityksiin ja tutustu revontuliin liittyvään kansanperinteeseen ja tarinoihin.

Revontulien kulttuurinen merkitys eri alueilla

Revontulilla on jo pitkään ollut syvä kulttuurinen merkitys eri alueilla ympäri maailmaa. Nämä lumoavat valonäytelmät yötaivaalla ovat synnyttäneet lukuisia myyttejä ja legendoja eri yhteisöjen keskuudessa.

Skandinaavisessa kansanperinteessä revontulet nähdään usein taivaallisena taistelukenttänä, jossa henget ja jumalat käyvät eeppisiä taisteluita. Välkkyvien valojen uskotaan olevan seurausta niiden hehkuvien aseiden törmäyksestä toisiinsa. Tämä ainutlaatuinen tulkinta antaa ilmiölle mystiikkaa.

Pohjois-Amerikan alkuperäiskulttuureissa, kuten inuiittien ja anishinaabe-heimojen keskuudessa, revontulet nähdään viesteinä hengiltä tai esi-isiltä. Niiden uskotaan olevan eräänlainen viestintämuoto, joka välittää varoituksia, opastusta tai siunauksia niille, jotka niitä havaitsevat. Nämä kulttuurit kunnioittavat tätä luonnonnäytelmää suuresti.

Venäjällä ja Siperiassa paikalliset suhtautuvat revontuliin myös kunnioituksella ja ihmetyksellä. Heidän uskomustensa mukaan nämä taivaalla näkyvät valot ovat kuolleiden perheenjäsenten tai sankareiden sieluja, jotka nousevat kohti taivasta. Sitä pidetään merkkinä henkisestä transsendenssistä ja yhteydestä tuonpuoleiseen.

Muualla maailmassa, kuten Islannissa ja Grönlannissa, on vanha uskomus, jonka mukaan revontulten alla syntyneillä lapsilla on erityisiä kykyjä tai lahjoja. Tämä uskomus tuo näihin eteerisiin valoihin ripauksen romantiikkaa ja toimii monille inspiraation lähteenä.

Revontulien kulttuurinen merkitys vaihtelee alueittain, mutta niillä on epäilemättä kunniapaikka erilaisissa mytologioissa ja tavoissa kaikkialla maailmassa. Kun jatkamme näiden henkeäsalpaavien näytösten todistamista, vaalikaamme sekä niiden luonnonkauneutta että niiden syvällistä vaikutusta ihmiskunnan mielikuvitukseen kautta historian.

Revontuliin liittyvät kansanperinteet ja tarinat: Jos revontulet ovat maailmankaikkeuden disco-bileet, legendojen mukaan kuulemasi heikko viheltävä ääni on vain perunamuusia, joka yrittää tanssia… kastikkeen kanssa.

Revontuliin liittyvät kansanperinteet ja tarinat

Revontuli, joka tunnetaan myös nimellä revontulet, on kiehtonut ihmisiä ympäri maailmaa jo pitkään. Folklore ja tarinat ovat syntyneet selittämään tätä lumoavaa luonnonilmiötä.

Inuiittien legendan mukaan valot ovat kuolleiden sieluja, jotka pelaavat jalkapalloa mursun kallon kanssa. Tämä kiehtova tarina kuvastaa sitä henkistä merkitystä, jonka alkuperäiskansojen kulttuurit antavat revontulille.

Norjalaisessa mytologiassa valojen uskotaan olevan heijastuksia valkyyrien kilvistä ja keihäistä, hurjien naisten, jotka veivät kaatuneet soturit Valhallaan. Näiden myyttisten olentojen sanottiin ratsastavan taivaalla hevosen selässä ja luovan häikäisevän valonäytelmän. Ajatus taivaallisista neitsyistä, jotka saattelevat kaatuneita sankareita, ei ainoastaan lisää kauneutta, vaan yhdistää ilmiön myös kunnian ja urheuden teemoihin.

Toinen kiehtova legenda on peräisin Ruotsista, jossa uskotaan, että jos lapsi näkee revontulet tanssivan taivaalla, häntä siunataan suurella älykkyydellä. Tämä uskomus korostaa revontulien lumoavuutta, mutta myös niiden mahdollista vaikutusta ihmiselämään.

Näiden tarinoiden lisäksi eri intiaaniheimoilla on oma kansanperinteensä revontulien ympärillä. Esimerkiksi algonkinit uskovat, että nämä valot edustavat jättimäisiä eläinten henkiä, jotka kommunikoivat ihmisten kanssa. Muut alkuperäiskansat yhdistävät ne esi-isiin, jotka opastavat jälkeläisiään. Nämä kulttuuriset tulkinnat syventävät ja monipuolistavat ymmärrystämme tästä upeasta luonnonnäytelmästä.

Tieteelliset selitykset antavat tietoa siitä, miten revontulet syntyvät, kun aurinkotuulet ovat vuorovaikutuksessa Maan magneettikentän kanssa, mutta kansanperinne tarjoaa erilaisen linssin, jonka kautta voimme arvostaa tätä ilmiötä. Näissä tarinoissa yhdistyvät myytti ja todellisuus, ja ne kiehtovat mielikuvitustamme ja muistuttavat meitä yhteydestämme luontoon ja esi-isiin.

Vaikka revontulet ovatkin kaunis luonnonilmiö, voin vakuuttaa, ettei niitä tarvitse pelätä – ne eivät yhtäkkiä räjähdä tanssimaan vain säikyttääkseen sinut hengiltä.

Johtopäätös

Lopuksi saatte käsityksen revontulimatkojen ja revontulikylän viehätyksestä ja lumosta. Tutustu alalukuihin: yhteenveto revontulimatkojen ja revontulikylätin tarjoamista kiehtovista kokemuksista. Tunne revontulien taika ja tutustu viehättäviin kyliin, joissa nämä lumoavat ilmiöt esiintyvät.

Yhteenveto revontulimatkojen ja revontulikylän viehätyksestä ja lumosta.

Revontulimatkojen ja revontulikylän viehätys ja lumo piilee niiden valloittavassa kauneudessa ja mystisessä ilmapiirissä. Nämä kohteet tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden todistaa revontulien lumoavaa ilmiötä, joka tunnetaan myös nimellä revontulet. Yötaivaalla tanssivat elinvoimaiset värit luovat todella maagisen kokemuksen, jota vierailijat ympäri maailmaa arvostavat.

Kun lähdet revontulimatkat ja revontulikylät -seikkailuun, uppoat luonnonihmeiden maailmaan. Näiden kylien syrjäiset sijainnit lisäävät niiden viehätystä, sillä ne tarjoavat pakopaikan arjen kiireestä ja hälinästä. Yhteyden luominen luontoon on vaivatonta näissä rauhallisissa maisemissa, joissa voit ihailla henkeäsalpaavia panoraamanäkymiä lumipeitteisiin maisemiin ja jäätyneisiin järviin.

Lumoavan valoshow’n lisäksi revontulimatkat ja revontulikylät tarjoavat matkailijoille erilaisia ainutlaatuisia aktiviteetteja, joihin he voivat heittäytyä. Huskykelkkailusta lumisilla poluilla jääkalastukseen jäätyneillä järvillä on tarjolla monenlaisia elämyksiä, jotka tuovat esiin Lapin todellisen olemuksen. Voit myös uppoutua suomalaiseen kulttuuriin vierailemalla perinteisillä porotiloilla ja osallistumalla saamelaisiin kulttuuritapahtumiin.

Lisäksi revontulimatkat ja revontulikylät ovat tunnettuja viihtyisistä majoituspaikoistaan. Kuvittele itsesi kotoisasti perinteisessä hirsimökissä, jota ympäröi koskematon erämaa. Kun rentoudut roihuavan takan äärellä, voit katsella tähtitaivasta ja odottaa innokkaasti, että näet taas revontulet.

Kaiken kaikkiaan revontulimökit ja revontulikylät tarjoavat lumoavan pakomatkan luonnon ihmeisiin. Henkeäsalpaavan kauneuden, ainutlaatuisten aktiviteettien ja viihtyisän majoituksen yhdistelmä tekee näistä kohteista todella unohtumattomia. Etsitpä sitten seikkailua tai kaipaat vain rauhaa, matka näihin taianomaisiin paikkoihin jättää sinulle muistoja, joita voit vaalia koko elämäsi ajan.

Usein kysytyt kysymykset

K: Mitä ovat revontulimatkat ja revontulikylät?

V: Revontulimatkat ovat matkoja tai retkiä, jotka on suunniteltu erityisesti revontulien (revontulet) kokemiseen. Revontulikylät puolestaan ovat kyliä tai kohteita, jotka ovat tunnettuja siitä, että ne sijaitsevat lähellä alueita, joissa revontulia voidaan havaita.

Kysymys: Missä sijaitsevat jotkut suositut revontulikylät?

V: Joitakin suosittuja revontulikyliä sijaitsee Lapissa, Suomessa, Norjassa, Ruotsissa, Ruotsissa ja Islannissa. Näillä alueilla on paremmat mahdollisuudet todistaa henkeäsalpaavaa ilmiötä.

K: Mikä on paras aika nähdä revontulet?

V: Paras aika nähdä revontulia on talvikuukausina, jolloin yöt ovat pidempiä ja pimeämpiä. Yleensä revontulien huippusesonki on syyskuusta maaliskuuhun.

K: Miten voin lisätä mahdollisuuksiani nähdä revontulia?

V: Jos haluat lisätä mahdollisuuksiasi nähdä revontulet, on suositeltavaa valita revontulimatkat-paketti tai vierailla revontulikylässä, joka sijaitsee revontulikaaren sisällä. Näillä alueilla on suurempi todennäköisyys nähdä revontulia.

K: Mitä aktiviteetteja on tarjolla revontulimatkojen aikana?

V: Revontulimatkat sisältävät usein erilaisia talviaktiviteetteja, kuten moottorikelkkailua, porokelkkailua, koiravaljakkoajelua, jääkalastusta ja jopa yöpymistä iglussa tai lasikattoisessa mökissä kokonaisvaltaisen kokemuksen parantamiseksi.

K: Voinko ottaa revontulimatkojen aikana valokuvia revontulista?

V: Ehdottomasti! Monissa revontulimatkapaketeissa on mahdollisuus kuvata revontulia. Muista ottaa mukaan kamera, jossa on manuaaliasetukset ja jalusta, jotta voit ikuistaa upeat revontulet.